Maktsalongen lanserar digital utbildning för unga tjejer!
Hem NYHETER Maktsalongen lanserar en ny digital utbildning för unga tjejer!

Maktsalongen lanserar en ny digital utbildning för unga tjejer!

Publicerat av: Redaktionen

Förra våren lanserade Maktsalongen den nya digitala plattformen ALLT ÄR DITT – en samlingsplats med konkreta verktyg och inspirerande intervjuer för nästa generations samhällsintresserade tjej.

Nu har vi släppt en kostnadsfri digital utbildning som tar ett djupdyk i plattformens guider och skapar nätverk för likasinnade tjejer att starta deras egna initiativ för ett jämställt samhälle.

Målgruppen för utbildningen är unga tjejer 16-19 år som har ett samhällsintresse och vill vägledas i hur de kan kanalisera intresset. Med utbildningen kommer de att fördjupa sig i de många sätten en kan skapa förändring på, få stöd i hur de kan starta egna initiativ och komma i kontakt med andra tjejer.

– Maktsalongen vet att den här målgruppen, som ofta glöms bort och därför inte förses med resurser specifikt riktat till dem, har viljan och kraften att förändra världen! Med utbildningen i ALLT ÄR DITT vill vi ge dem konkreta redskap för att förverkliga detta. Vi använder oss av den expertis vi samlat på oss av 10 års arbete i att hitta forum och verktyg för unga kvinnor att ta makt, kanaliserat in i den här utbildningen som jag är väldigt stolt över att vi lanserar, säger Angela Refuerzo Larsson, generalsekreterare på Maktsalongen.

Utbildningen är kostnadsfri och digital, vilket ger möjligheter för tjejer att delta oavsett ekonomiska förutsättningar och var i landet de befinner sig. Utbildningen består av sex videoträffar med en träff per vecka och kommer ledas av Maktsalongens nätverks- och utbildningsansvarig Emelie Karinsdotter.

– Med utbildningen vill vi inte bara ge deltagarna kunskap i olika sätt en kan förändring på, utan utmana och inspirera dem till att skapa egna initiativ – stora som små! Utbildningen kommer gästas av en förebild som själv har startat eget initiativ och deltagarna kommer kontinuerligt att utbyta idéer och tankar med varandra för att utvecklas tillsammans, avslutar Emelie Karinsdotter.

Maktsalongen lanserar digital utbildning för unga tjejer!Ansökan till utbildningen är nu öppen! Läs mer här.

ALLT ÄR DITT drivs av Maktsalongen med stöd från allmänna Arvsfonden.

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>