Hem ANNONS Mattehjälp med interaktivt onlineverktyg utmanar den traditionella matteboken

Mattehjälp med interaktivt onlineverktyg utmanar den traditionella matteboken

Publicerat av: Redaktionen

Tekniska utbildningsverktyg närmar sig skolans värld, vilket både kompletterar och utmanar de traditionella undervisningsmetoderna.

Det har länge funnits onlineverktyg för att exempelvis studera inför högskoleprovet både effektivt och roligt.

Utbildningsföretaget Allakando har nu tagit steget vidare och utvecklat ett onlineverktyg som hjälper dig inför nationella proven på gymnasienivå. En närmare titt på kursen ger många insikter i fördelarna med dynamisk inlärning från onlineverktyg.

Nivåanpassad inlärning

Det som först slår en är systemet där man skriver in sitt målbetyg (från A till E) – då väljs uppgifter automatiskt ut som passar ens nivå. Du får sedan tips på vad du behöver studera på för att klara just ditt målbetyg efter hand som du arbetar igenom kursen. Denna individuella anpassningen för enskilda elever är något som hade tagit mycket tid i klassrummet, tid som istället kan läggas på att ge förklaringar och särskilt stöd till elever.

Videoförklaringar möter eleven på rätt nivå

Mattehjälp med interaktivt onlineverktyg utmanar den traditionella matteboken

Allakando – Mattehjälp med interaktivt onlineverktyg

Digitala verktyg ger en möjlighet som är svår för en bok: genomgångar med videofilmer. Detta format ger utrymme för eleven att i lugn och ro titta igenom, pausa och repetera förklaringar i just det eleven behöver hjälp i. Enligt de senaste siffrorna, spenderar ungdomar på gymnasienivå och nedåt i genomsnitt en timme om dagen på att just titta på video online – detta möter eleverna i deras vardagsbeteende. I just den här kursen rekommenderas även videofilmer till varje uppgift i rättningen, så att man snabbt hittar det område som behöver förklaras.

Betygsprognoser visar hur du ligger till

Verktyget räknar ut hur du ligger till i förhållande till betygsnivåerna för nationella proven i matematik, på varje kapitel. I takt med att du gör uppgifter, får du en tydligare bild av hur du ligger till och vilka kapitel du ska fokusera på för att höja dig mest. Det blir väldigt motiverande att kunna se sin utveckling och arbeta för att mätaren ska nå ditt mål på varje del – som ett spel där du samlar poäng och samtidigt lär du dig det du behöver kunna.

Tydliga förklaringar på varje uppgift, steg för steg

Samtliga uppgifter har medföljande, noggrant framtagna förklaringar. Särskilt positivt är att de ges steg för steg, så att du inte får hela svaret direkt. På så sätt kan du i något av stegen lösa uppgiften på egen hand, utan att få hela svaret  – och på så sätt lära dig mer. Tillsammans med videofilmerna blir detta ett väldigt heltäckande och tillgängligt sätt att få hjälp i matematik inför de nationella proven.

Roligare mattehjälp

Matematiken blir roligare när man kan sitta i en app som också är mer utformad som ett spel. Här kan ni läsa mer om Allakandos mattehjälp, som på både kort och lång sikt stärker studieteknik, motivation och självförtroende – samtidigt som du förbättrar betygen.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>