Hem NYHETER Nu är Sollentunas tredje nya skola för hösten invigd

Nu är Sollentunas tredje nya skola för hösten invigd

Publicerat av: Redaktionen

Nu är Sollentunas tre nya skolfastigheter invigda och verksamheterna är i full gång.

Förra veckan inviges Töjnaskolan, tredje i raden av nya skolfastigheter i kommunen under hösten 2020.

Med moderna lokaler som är anpassade efter Sollentunas pedagogik symboliserar invigningarna Sollentunas höga mål och ambitioner för skolan.

Nu är Sollentunas tredje nya skola för hösten invigd

Sollentuna kommun har gjort stora satsningar på skola och förskola. I förra veckan inviges Töjnaskolan och Töjnahallen i centrala Sollentuna. Det är den sista av tre nya skolfastigheter som kommunen har invigt under hösten 2020. Andra skolfastigheter som invigts under hösten är Tegelhagens skola och Gärdesskolan.

I de nya skolfastigheterna ryms även två nya förskolor och idrottshallar. Samtliga lokaler är anpassade efter Sollentunas pedagogik och fokus ligger på hållbarhet, digitalisering och tillgänglighet.

– I Sollentuna satsar vi på våra barn och elever. Att kunna erbjuda skolor som lockar fram kreativitet och engagemang är otroligt viktigt för vår pedagogik. Vi vill att barnen ska ha de bästa förutsättningarna för att kunna fatta rätt beslut om sina liv idag och om sin framtid imorgon. Att de får möjlighet att utveckla sina kunskaper och förmågor är därför av största vikt. Det ställer stora krav både på våra fastigheter och vår personal. Våra lärare och skolledare har längtat efter att få bedriva undervisning i lokaler av högsta kvalitet. Att se Töjnaskolan färdig i all sin prakt är en viktig milstolpe i vårt arbete med att skapa Sveriges bästa skola, säger Soley Aksöz Lithborn (M), kommunalråd och ordförande i utbildningsnämnden

Anpassningsbara lokaler med fokus på elevernas och lärarnas arbetsmiljö

Töjnaskolan är en kommunal verksamhet med 80 medarbetare och drygt 650 elever i tre parallella klasser från förskoleklass upp till årskurs 9. Skolan har moderna och anpassningsbara lokaler med fokus på både elevernas och lärarnas arbetsmiljö och en skolgård som inbjuder till lek och rörelse för alla åldrar. Töjnaskolans värderingar är ordning och reda, trygghet och hög kvalitet. Visionen är att varje elev på Töjnaskolan ska kunna utvecklas genom en helhetssyn där mående, sociala sammanhang och kunskapsinlärning hänger ihop.

– Resan till öppnandet av den nya Töjnaskolan har varit lång där en ny detaljplan var första steget följt av byggnationen under vilken elever och personal var evakuerade på andra platser. Jag vill rikta ett stort tack till alla inblandade som har gjort denna skola möjlig, säger Moa Rasmusson (L), ordförande samhällsbyggnadsnämnden.

Under hösten 2020 har Sollentuna kommun även invigt två nya idrottshallar, Töjnahallen och Tegelhagshallen. De nya idrottshallarna har byggts enligt kommunens funktionsprogram för idrottshallar.

– Med de nya hallarna fortsätter vi, i takt med befolkningstillväxten i Sollentuna kommun, se till att barn och ungdomar, men även vuxna och seniorer, har tillgång till goda fritidsmöjligheter. Vi skapar ännu bättre förutsättningar för föreningslivet, som engagerar många ideella ledare, att ge barn och ungdomar en aktiv fritid. Jag är också glad åt vårt goda samarbete med utbildningsnämnden så att vi stärker barn och ungdomars rörelsebehov också under skoltid, säger Magnus Ramstrand (KD), kommunalråd och ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Digital rundvandring i Töjnaskolan

Byggprojekten

Genom dessa nya, moderna skolbyggnader tar Sollentuna ännu ett steg mot att erbjuda Sveriges bästa skola. Skolorna har byggts i ett samarbete mellan kommunens utbildningskontor och Sollentuna Kommunfastigheter AB. Sollentuna Kommunfastigheter (SKAB) förvaltar och utvecklar i dag bland annat cirka 50 skolor och förskolor, 25 gruppboenden och 25 idrottsanläggningar i Sollentuna kommun.

– SKAB:s uppgift är att bygga och förvalta samhällsfastigheter av bästa klass till Sollentuna kommun. Att vi under 2020 får förmånen att lämna över nycklarna till tre helt nybyggda skolor är unikt och något vi är stolta över. Det är vårt bidrag till utbildningsnämndens fantastiska arbete med att Sollentuna ska ha Sveriges bästa skolor, säger Thomas Ardenfors(M), Styrelseordförande i Sollentuna kommunfastigheter AB.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>