Hem NYHETER Charlotta Johnsson ny rektor för Campus Helsingborg

Charlotta Johnsson ny rektor för Campus Helsingborg

Publicerat av: Redaktionen

Campus Helsingborgs styrelse har idag utsett Charlotta Johnsson som rektor 2021-2026.

Charlotta Johnsson är professor vid Institutionen för reglerteknik. Hon kommer närmast från en tjänst som vicerektor för samverkan och innovation på Lunds Tekniska Högskola (LTH).

Charlotta Johnsson ny rektor för Campus Helsingborg

Charlotta Johnsson

– Campus Helsingborg är en viktig del av Lunds universitet och en central samhällsaktör. Jag är otroligt glad för förtroendet och ser fram emot att leda utvecklingen med Campus Helsingborg framåt, Charlotta Johnsson.

Campus Helsingborgs rektor har en sammanhållande, strategisk funktion och är chef för Utvecklingsenheten. Tjänsten utlystes internt hösten 2020 varvid en rekryteringsgrupp ledd av Lunds universitets vicerektor Bo Ahrén tillsattes. Gruppen höll under hösten 2020 intervjuer med tre kandidater varvid Charlotta Johnsson presenterades som gruppens förslag. Förslaget godkändes vid styrelsemötet den 1 december.

– Genom sin omfattande erfarenhet av ledningsuppdrag inom universitetet, och av samverkan med offentlig sektor och näringsliv som vicerektor för LTH har Charlotta Johnsson mycket goda förutsättningar att driva det fina arbetet vid Campus Helsingborg vidare, säger Bo Ahrén, vicerektor vid Lunds universitet.

I rekryteringsgruppen fanns även representanter från studentorganisationerna.

– Med en bakgrund inom samverkan och innovationer har Charlotta Johnsson mycket att bidra med. Hennes visioner om att Campus ska vara en attraktiv plats med ett uppmuntrande och inspirerande klimat, där både engagerade medarbetare och engagerade studenter tillsammans är med och utvecklar Campus framtid, ser vi som väldigt positivt. Vi ser fram emot att ha henne här, säger Jennie Henningsson, ordförande för Ingenjörssektionen inom TLTH.– Charlotta Johnsson har på flera plan visat hur hon vill interagera med oss studenter.

Allt från att skapa tillhörighet mellan studenter och lärare till att utveckla den fysiska Campusmiljön och att arbeta tvärvetenskapligt mellan fakultetsgränser. Att ha inspirerande platser att träffas på som möjliggör nya idéer och innovationer är också något som Charlotta Johnsson brinner för, säger Anton Domby, ordförande för Agora.

Campus Helsingborgs nuvarande rektor Annika Olsson blir ny rektor för LTH 2021. Hon har varit rektor på Campus Helsingborg sedan 2017. Annika Olsson efterträdde Jesper Falkheimer.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>