Hem NYHETER Nya verktyg för framtidens studenter

Nya verktyg för framtidens studenter

Publicerat av: Redaktionen

Dagens studenter kommer till stor del att använda teknik för att lösa morgondagens utmaningar.

För att rusta dem för framtiden lanserar Microsoft en rad nya möjligheter inom digitalt lärande.

Microsoft Learn Student Ambassadors, är ett nytt ambassadörsprogram som erbjuder fördjupad kunskap i allt från samhällsfrågor till ny teknik genom olika digitala utbildningsprogram och kurser. Deltagare i ambassadörsprogrammet får även tillgång till Microsofts senaste teknik och mentorstöd från yrkesverksamma inom flera olika branscher.

– Vi som jobbar i tech-branschen behöver många fler kollegor de kommande åren; och vi vet att kombinationen “pröva-på” och inspirerande förebilder är oslagbar för att intressera ungdomar för en karriär inom tech. Med Microsoft Learn och Microsoft Learn Student Ambassadors kan vi erbjuda den möjligheten, säger Joke Palmkvist, Affärsområdeschef skola och högre utbildning.

Ny plattform i Microsoft Learn för lärare och studenter

Nya verktyg för framtidens studenter

För att underlätta både inlärning och kunskapsöverföring har Microsoft skapat en plattform i Microsoft Learn där lärare och studenter kan mötas och utbyta erfarenheter.

– Vilket underbart initiativ från Microsoft. På Gymnasieskolan Knut Hahn i Ronneby jobbar vi mycket med att sprida kunskap och idéer i och utanför undervisningen. Ibland kan det vara svårt att hitta både resurser och likasinnade. Jag ser verkligen fram emot att utforska Microsoft Learn tillsammans med mina elever, säger Fredrik Johansson Knut Hahnsskolan i Ronneby.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>