Hem PÅ GÅNG Nytt samarbete med universitetsstudenter

Nytt samarbete med universitetsstudenter

Publicerat av: Redaktionen

Under hösten har en grupp IT-studenter från Malmö universitet tagit fram ett nytt sätt att visualisera data på från Auranests interna databas.

I förra veckan presenterade de slutresultatet: En interaktiv dashboard som visar statistik om jobbsök och hur den förändras i realtid.

Detta ger anställda på Auranests kontor en konstant uppdaterad överblick över, bland annat, hur många som använder vår Digital Career Companion, hur många jobbansökningar som skickas och var i Sverige våra användare befinner sig när de använder tjänsten.

Win-Win projekt för både studenterna och Auranest

Nytt samarbete med universitetsstudenter

“För oss är det både givande och viktigt att behålla ett nära samarbete med de lokala universiteten,” säger Babak Vahidi, CTO på Auranest.

Auranest har sedan tidigare samarbetat med Malmö universitet och även anställt en ny medarbetare från ett sådant samarbete.

“Vi ser projektet som en Win-Win, där vi bidrar med praktiska problem och handledning för studenterna, och i utbyte får vi ny kunskap från universiteten och nya kontakter med framtida arbetsmarknaden.”

Löser verkliga problem

På Auranest fanns ett behov av att få en överblick av vår interna statistik i realtid. Studenterna fick krav på vilken statistik vi ville se, samt fria tyglar om de hittade annan data de ville visualisera. Projektet är en del av studenternas sista år på Malmö universitet där de bildar en arbetsgrupp med representanter från olika IT-inriktningar och löser verkliga problem eller bygger produkter hos olika företag.

“Det har varit väldigt givande att arbeta med projektet för det har gett oss en inblick i hur vi löser riktiga problem som företag har” säger Ted Ahlberg, studerande applikationsutvecklare. Vid frågan om det finns något de hade velat lägga till efter projektet var klart så svarar hans studiekamrat Victor Håkansson (studerande informationsarkitekt), “Jadå, jag hade velat lägga till ballonger! Eller konfetti. Med tanke på att statistiken mäts i realtid kan till exempel några glada ballonger släppas ut på skärmen när ett nytt rekord eller annat önskat mätvärde uppnås.”

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>