Hem NYHETER Podden ”Våra barn och nätet” är Månadens Nätängel juli

Podden ”Våra barn och nätet” är Månadens Nätängel juli

Publicerat av: Redaktionen

”Våra barn och nätet” är en podd producerad av Internetstiftelsen som hjälper föräldrar att förstå vilka risker och möjligheter som finns vad gäller barns digitala närvaro.

Nu tilldelas den utmärkelsen Månadens Nätängel av mySafety Försäkringar, vilket innebär att podden automatiskt är nominerad till priset Årets Nätängel som i november varje år delas ut av mySafety.

Med Månadens Nätängel vill mySafety lyfta fler individer och organisationer som gör det där lilla extra under året. ”Våra och nätet” har nu utsetts till Månadens Nätängel juli 2020 med följande motivering:

”Många föräldrar känner idag en osäkerhet inför hur de ska förhålla sig till sina barns digitala närvaro. Ofta grundar det sig i en brist på kännedom om vad barnen gör på Internet och hur plattformarna fungerar. ”Våra barn och nätet” hjälper föräldrar och vårdnadshavare att skapa en förståelse för och uppmuntran till att engagera sig i sina barns digitala liv.”

Podden ”Våra barn och nätet” är Månadens Nätängel juli

Björn Appelgren och Jannike Tillå, programledare för podden ”Våra barn och nätet”

– Vi är mycket hedrade över utnämningen Månadens Nätängel. Det är en fjäder i hatten att vårt arbete med att öka den digitala kompetensen uppmärksammas.

Barn som växer upp nu skiljer inte på digitalt och analogt, som vi föräldrar gjorde och kanske fortfarande gör. Vi måste engagera oss och intressera oss för våra barns digitala liv. Precis som vi följer med barnen till fotbollen behöver vi förstå i vilka kanaler de umgås med andra, spela datorspel tillsammans med dem eller titta på när de spelar.

Vi hoppas att materialet kan hjälpa föräldrar att reflektera över sitt föräldraskap och ge dem verktyg att bli mer insatta i barnens digitala liv för att kunna ge dem stöd och guida dem, säger Björn Appelgren och Jannike Tillå, programledare för podden ”Våra barn och nätet”.

Utmärkelsen Månadens Nätängel innebär också att mottagarna per automatik blir nominerade till Årets Nätängel. Priset instiftades 2015 som en reaktion mot den allt hårdare tonen på nätet. Det syftar till att uppmärksamma alla de som motverkar näthat och bidrar till att göra nätet till en tryggare, trevligare och mer inspirerande plats.

– Barn och ungdomar lever i stor utsträckning sina liv på nätet, men det finns stora skillnader i hur insatta deras föräldrar är i vad de faktiskt gör online. Tack vare ”Våra barn och nätet” finns nu en guide som stärker det digitala föräldraskapet genom att belysa både möjligheter och risker, säger Susanna Salomon, PR-chef på mySafety Försäkringar.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>