Lansering: Redan över 1000 edtechföretag på Europas första edtechkarta
Hem NYHETER Redan över 1000 edtechföretag på Europas första edtechkarta

Redan över 1000 edtechföretag på Europas första edtechkarta

Publicerat av: Redaktionen

Nu lanseras en europeisk edtechkarta: the European Edtech Map, som vid lansering redan har över 1000 edtechbolag registrerade.

Syftet med kartan är att skapa en översikt över det dynamiska europeiska landskapet av edtechbolag, en marknad som är under stark utveckling.

”Vårt uppdrag är att stödja tillväxten av den europeiska Edtech-sektorn och att stärka det paneuropeiska Edtech-ekosystemet.” Beth Havinga, VD för European Edtech Alliance.

Lansering: Redan över 1000 edtechföretag på Europas första edtechkarta

European Edtech Map har redan vid lansering över 1000 edtechföretag listade.

“Kartan kommer vara ett kraftfullt verktyg för att presentera den snabbväxande europeiska edtechmarknaden på. Den kommer att användas av investerare, inköpare, media, beslutsfattare inom EU och lokala myndigheter.” Svenia Busson, första ordförande i European Edtech Alliance.

Den europeiska edtechkartan kommer göra det lättare för både nystartade företag och etablerade företag att hitta varandra för eventuella partnerskap eller för att analysera marknaden och konkurrensen.

Över tusen företag är redan listade nu vid lansering, men fler väntas tillkomma i snabb takt.

Idag råder det brist på kunskap om edtechbranschen och tanken med kartan är också att visa på hur branschen ser ut, vilka möjligheter som finns och de utmaningar många edtechföretag står inför för att kunna utveckla de allra bästa lösningarna för utbildning och livslångt lärande.

”Vi hoppas att kartan ska ge en tydligare bild av den europeiska edtechmarknaden och en gemensam grund att utgå från i dialoger och samtal. Vi behöver bygga kunskap bland användare, intressenter och beslutsfattare för att skapa bättre förutsättningar för innovation och utveckling ” Jannie Jeppesen, andra ordförande i European Edtech Alliance och vd Sweden Edtech Industry.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>