Regional satsning på ny projekthubb för unga samhällsentreprenörer
Hem NYHETER Regional satsning på ny projekthubb för unga samhällsentreprenörer i västsverige

Regional satsning på ny projekthubb för unga samhällsentreprenörer i västsverige

Publicerat av: Redaktionen

Nu startar NxtLevel Hub, en fristående projekthubb för unga samhällsentreprenörer i västsverige.

Engagerade ungdomar erbjuds utbildning, handledning och nätverk för att genomföra projekt med utgångspunkt i de globala målen och med en lokal påverkan.

Projekthubben äger rum på deltagarnas fritid och är öppen för alla mellan 16-25 år. Den Göteborgsbaserade organisationen Förebildarna står bakom initiativet som finansieras av Västra Götalandsregionen.

Regional satsning på ny projekthubb för unga samhällsentreprenörer

Ansökan till projekthubben har varit öppen under två månaders tid, och nu har totalt fem projektidéer blivit antagna. Hubben startar i februari 2022.
“I våra etablerade utbildningsprogram som genomförs i gymnasieskolan stöter vi på många drivna ungdomar som vill påverka samhället i en positiv riktning med sina projekt. Nu vill vi ge dem, och alla ungdomar i regionen, möjligheten att driva större projekt, där det enda som begränsar är tiden de är villiga att lägga ner, istället för antalet tillgänglig lektionstimmar”, säger Julia Hult, Verksamhetsledare på Förebildarna.

Den icke vinstdrivande organisationen Förebildarna har de senaste fem åren utvecklat och etablerat olika utbildningsprogram som alla tar avstamp i FN:s globala mål. Deltagarna i programmen blir involverade i samhällsutvecklingen genom att både identifiera olika utmaningar och behov, samt bemöta dem i olika projekt.

“Genom att möjliggöra för ännu fler ungdomar, även de som inte tidigare har stött på vår organisation, att bli delaktiga i de många olika utmaningar som samhället står inför, vill vi bidra till en mer positiv syn på framtiden och vad som är möjligt”, säger Julia Hult.

“Jag sökte mig till NxtLevel Hub eftersom jag vill omsätta teoretiska kunskaper från universitetet till praktisk erfarenhet, samt utveckla verktyg för att kunna verkställa olika idéer. Jag har sökt efter en arena för socialt entreprenörskap och är väldigt glad att jag hittade en sådan i NxtLevel Hub. Jag ser fram emot att utveckla mitt nätverk och få nya erfarenheter”, säger Zainab Saddiqa, som är antagen till projekthubben.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>