Hem NYHETER Skolmaten i mobilen – IST förvärvar väletablerad app

Skolmaten i mobilen – IST förvärvar väletablerad app

Publicerat av: Redaktionen

Vad blir det för lunch i skolan idag?

Det är en vanlig fråga från både elever och vårdnadstagare.

Edtechföretaget IST förvärvar populära appen Skolmaten, en tjänst för veckans skollunch med hundratusentals dagliga användare.

– Appen Skolmaten är en enkel men genial idé, som haft stark tillväxt redan från start. Mer än 60 procent av landets kommuner använder tjänsten idag och intresset fortsätter att öka, säger Pontus Albinzon, Business Development Manager för IST Home.

Förenklar vardagen

Skolmaten i mobilen – IST förvärvar väletablerad app

Skolmaten är välkänd bland Sveriges elever och föräldrar. Eleverna kan se vilka rätter som skolmatsalen serverar samtidigt som det blir enklare för vårdnadshavarna att förbereda kvällens middag.

– Appen ligger helt i linje med IST:s filosofi att underlätta samarbetet mellan hem och skola. IST är en etablerad aktör inom skolvärlden och det ska bli spännande att utveckla tjänsten vidare tillsammans, säger Andreas Egerup, grundare och tidigare ägare av Skolmaten.

Appen, som lanserades 2011, uppskattas idag ha över en miljon nedladdningar. Förvärvet trädde i kraft den 20 maj 2019 och Skolmaten blir därmed en del av IST Homes totalerbjudande.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>