Hem NYHETER Stabil grund för nya Färjestadsskolan

Stabil grund för nya Färjestadsskolan

Publicerat av: Redaktionen

Nu är förberedelserna igång för bygget av nya Färjestadsskolan.

För att skapa en stabil grund att stå på behöver marken förberedas med pålning under sommaren.

Stabil grund för nya Färjestadsskolan

Arkitektskiss över nya skolan, Sweco

Färjestadsskolan ska bli en helt ny skola med fullstor idrottshall som byggs för 750 elever från förskoleklass till årskurs 6. Peab är entreprenören som ska bygga.

Skolan byggs i tre våningar med tillhörande fristående idrottshall. Skolan och idrottshallen får delvis konstruktioner i trä, solceller planeras på skolans tak och låga byggnadsdelar på skolan och idrotten beläggs med sedumtak. Den nya skolan beräknas stå klar hösten 2022.

Pålning under sommaren

För att skapa en stabil grund för skolan och idrottshallen att stå på behöver marken pålas, vilket innebär att stora pålar slås ner i marken. Det arbetet startar vecka 32.

För att minimera tiden för arbetet kommer två pålkranar att användas. Pålningen förväntas pågå i omkring 3 veckor (vecka 32-34) och kommer att genomföras under dagtid.

Under vecka 32 kommer arbetet att pågå mellan klockan 08.00-19.00, måndag till torsdag, under vecka 33 och vecka 34 kommer arbetet att pågå mellan klockan 07.00-19.00, måndag till torsdag. Arbetet kommer att medföra en del ljud som kan upplevas som störande. Kommunen hoppas på förståelse från allmänhet och boende i närheten, då det är under en begränsad tid.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>