Tele2 och Prinsparets stiftelse utökar sajten Lajka
Hem NYHETER Tele2 och Prinsparets stiftelse utökar sajten Lajka

Tele2 och Prinsparets stiftelse utökar sajten Lajka

Publicerat av: Redaktionen

Tillsammans med Prinsparets Stiftelse har Tele2 genomfört en kartläggning över behovet av stöd och verktyg för föräldrar och barn för att kunna skapa en trygghet på nätet.

Utifrån resultatet har parterna nu utvecklat en ny modul på utbildningsplattformen Lajka: Juniormodulen, som riktar sig specifikt till föräldrar till de yngsta internetanvändarna.

Juniormodulen tar upp frågor som många föräldrar ställer sig: Vad är för mycket skärmtid? Hur ska jag agera om barnet sett obehagligt eller olämpligt innehåll? Hur lär jag barnet källkritik?

Enligt en undersökning av Statens Medieråd som släpptes 2023, har omkring hälften av småbarn i åldern 0-8 år tillgång till en mobil eller surfplatta. Samtidigt oroar sig många föräldrar för negativa effekter av sina småbarns internetanvändning.

Tele2 och Prinsparets stiftelse utökar sajten Lajka

Essi Alho är verksamhetschef på Prinsparets Stiftelse, som tillsammans med Tele2 lanserar Juniormodulen

Det finns många jättebra satsningar om trygghet på nätet men oftast fokuserar de på äldre barn, målgruppen förskolebarn är tydligt underprioriterad vad gäller dessa frågor. Med vår Juniormodul ger vi nu vuxna verktyg som ska hjälpa de yngsta barnen hur de ska förhålla sig om de exempelvis blir kontaktade av någon okänd eller ser något som är obehagligt eller obegripligt, säger Essi Alho, verksamhetschef på Prinsparets Stiftelse.

Det här är den ålder som man introduceras till internet för första gången och det är viktigt att föräldrar till dessa barn har rätt verktyg. Vi ser stora möjligheter att kunna erbjuda detta till Tele2s kunder och till alla andra som har funderingar kring hur man bäst skyddar sina barn på nätet och hur man kan prata om dessa frågor kring köksbordet, säger Rosanna Norman, hållbarhetsexpert, Tele2.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>