Ukraina, Finland, EU-kommissionen och edtechbranschen lanserar portal för ukrainska lärare och elever
Hem NYHETER Ukraina, Finland, EU-kommissionen och edtechbranschen lanserar en portal för ukrainska lärare och elever

Ukraina, Finland, EU-kommissionen och edtechbranschen lanserar en portal för ukrainska lärare och elever

Publicerat av: Redaktionen

The New Ukrainian School Hub, en portal som samlar utbildningsresurser och information för att stödja ukrainska flyktingars utbildning, oavsett om de är kvar i Ukraina eller befinner sig på flykt i europeiska länder, har lanserats.

Det tillkännagav den europeiska kommissionären för utbildning, Mariya Gabriel, idag på den internationella barndagen.

Ukraina, Finland, EU-kommissionen och edtechbranschen lanserar portal för ukrainska lärare och eleverPå portalen samlas läroplansbaserade resurser som följer Ukrainas nya läroplan, kompletterande edtechlösningar, andra verktyg samt olika ukrainska plattformar för onlineutbildning. Här finns också landsspecifik och lokal utbildningsinformation.

Portalen är framtagen i ett samarbete mellan European Edtech Alliance (EEA) och “Learning Together”-projektet, med stöd av EU-kommissionen.

Syftet är bland annat att göra det enklare för elever, lärare, familjer och lokala stödfunktioner att snabbt hitta verktyg som fungerar för dem, att ge dem stöd i användandet av olika ukrainska lärresurser och att underlätta i mottagandet av ukrainska elever och lärare i lokala skolor.

– Även om det finns många resurser för att stödja elever och lärare när de navigerar i den här utmanande situationen, är det ofta svårt att hitta dem, förklarar Dr Jarkko Lampiselkä, teknisk chefsrådgivare för projektet “Learning Together”. Miljoner ukrainska elever och lärare behöver ansluta sig till de lokala utbildningsmöjligheter som finns dit de kommer och ha möjlighet att fortsätta sina studier utan avbrott, när de fortsätter att förflytta sig sig inom EU:s medlemsländer.

– Edtech spelar en viktig roll för att tillgängliggöra lärande och utbildning för människor på flykt, säger Beth Havinga, vd för European Edtech Alliance. Nu har vi samlat de lärresurser som branschen gjort tillgängliga för att underlätta lärande och undervisning och det är viktigt att göra denna information och dessa resurser lättillgängliga.

Initiativet, som har fokus på resurser för skoladministratörer, lärare, elever och även de som stöttar eleverna, t.ex.deras familjer, värdfamiljer eller lokala organisationer, bygger dels på den befintliga samlingen av över 200 edtech-erbjudanden från över 20 medlemsländer som European Edtech Alliance (EEA) samlat och dels på den infrastruktur projektet “Learning Together” har.

Learning Together finansieras av Finlands utrikesministerium och EU-kommissionen och stöds av Helsingfors universitet, Finnish Consulting Group Ltd, och samarbetar med ministeriet för digitala frågor: Transformation of Ukraine (MDT) och UNICEF.

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>