Hem NYHETER Västeråsklass vinnare av programmeringsdag

Västeråsklass vinnare av programmeringsdag

Publicerat av: Redaktionen

IT-konsultbolaget Consids initiativ Consid Youth Education arbetar för att främja ett teknikintresse i ung ålder.

Strax innan jul hölls tävlingen ”(G)kod jul”, där företagets kunder fick chans att nominera sina barns klasser för att få chans att vinna en exklusiv programmeringsdag med Consids experter.

Vinnarna blev klass 2 på Hammarbyskolan i Västerås, vars elever på onsdagen den 10 april bland annat kommer få lära sig att bygga sina allra egna hemsidor.

Västeråsklass vinnare av programmeringsdag

Bild från tidigare Consid Youth Education-event.

Framskridandet av den digitala utvecklingen går i rasande takt, så snabbt att utbildade experter inom området saknas.

Faktum är att det år 2030 kommer saknas 100 000 ingenjörer och yrkesutbildade inom teknik i Sverige – en oroväckande prognos som Consid arbetar för att motverka. Ett led i detta är initiativet Consid Youth Education vars mål är att vara med och förändra framtidsutsikterna genom att främja teknikintresset hos unga.

Klass 2 på Hammarbyskolan i Västerås var den av de nominerade klasserna som utsågs till enfaldig vinnare i tävlingen ”(G)kod jul”. Nu på onsdag den 10 april är det dags för vinsten att aktualiseras på Expectum i Västerås där barnen under en hel dag kommer lära sig enklare programmering av Consids experter. Bland annat kommer de få lära sig bygga egna hemsidor.

– Det kommer bli en fullspäckad dag där visar på de fantastiska möjligheter som finns inom ramarna för ett teknikfokuerat yrke, och där fokus framför allt kommer ligga på att barnen ska få ha riktigt roligt samtidigt som de får en insyn i hur det är att programmera. Vårt mål är såklart att de ska åka hem med ögon öppna för IT-branchen och ett framtida drömyrke, säger Beatrice Carpvik, varumärkesansvarig på Consid.

Förutom nomineringstävlingen där Västeråsklassen nu är vinnare håller man inom ramarna för Consid Youth Education regelbundet events över hela landet, däribland genom initiativet Bring Your Child to Work Day där företaget öppnar upp sina kontor för anställdas barn med kompisar.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>