HögskoleVux startar på Campus Dalsland i höst
Hem KOMMUNER Den nya utbildningen HögskoleVux startar på Campus Dalsland i höst

Den nya utbildningen HögskoleVux startar på Campus Dalsland i höst

Publicerat av: Redaktionen

Den nya utbildningen HögskoleVux blir i höst tillgänglig även för invånare i Dalslands kommuner.

Campus Dalsland kommer att ge utbildningen för alla som vill förbereda sig inför högskolestudier och samtidigt skaffa behörighet för att studera på högskola eller universitet.

Strömstads kommun var först med att ge utbildningen hösten 2021. Nu sprids konceptet även till alla kommuner i Dalsland. Det nya lärcentret Campus Dalsland i Bäckefors erbjuder utbildningen från och med hösten 2022.

– Det här tror jag kan väcka intresse hos fler att studera på högskola och universitet. Vi vet att närheten till lärosäten spelar stor roll för att man ska ta steget till högskolestudier. Med vårt nya campus i Bäckefors blir pendlingsavstånden väsentligt kortare för de flesta i Dalsland, säger Kristina Sandström, verksamhetsutvecklare på Campus Dalsland.

HögskoleVux startar på Campus Dalsland i höst

Från hösten 2022 ges utbildningen HögskoleVux även på Campus Dalsland och blir tillgänglig för alla invånare i Dalslands kommuner. Foto: Kent Eng

– Responsen vi fått hittills är mycket positiv. Privatpersoner ser möjligheter att ta nya kliv i yrkeslivet. Och för arbetsgivare är det viktigt att både kunna rekrytera medarbetare med ny kompetens och att kunna behålla personal genom att satsa på kompetensutveckling, säger Kristina.

HögskoleVux är en ny utbildning som ska underlätta för fler att börja studera på högskola eller universitet.

Den vänder sig till personer som har gått gymnasiet, men som saknar grundläggande eller särskild behörighet för att studera på högskola eller universitet. HögskoleVux ger samtidigt bra förberedelser inför högskolestudier och dessutom garanterad plats på några av Högskolan Västs utbildningar.

Utbildningen har tagits fram genom projektet Ökad högskoleövergång som drivs inom ramen för samverkansarenan Kommunakademin Väst. I utvecklingsarbetet har även Strömstads kommun deltagit.

– Strömstads första grupp med 11 deltagare blir klara i juni. Utbildningen har fått positiv respons från både kursdeltagarna och kommunen, säger Carina Carlund, som arbetar i projektet Ökad högskoleövergång vid Högskolan Väst.

– Det är oerhört positivt att HögskoleVux nu blir tillgänglig för fler kommuner i Fyrbodals område. Att utbildningen kan ges via Campus Dalsland underlättar på flera sätt när det är många kommuner inblandade, säger Carina.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>