Kreativ puls från morgon till kväll när skola och fritid delar hus i Vega
Hem KOMMUNER En kreativ puls från morgon till kväll när skola och fritid delar hus i Vega

En kreativ puls från morgon till kväll när skola och fritid delar hus i Vega

Publicerat av: Redaktionen

Nästa vecka inviger vi Vega skola & aktivitetshus – en unik mötesplats där Haninge kommun samlar skola, kultur och fritid i samma hus.

Här kan skola och andra verksamheter arbeta tillsammans för att fånga upp alla barn och unga.

Vega skola & aktivitetshus rymmer bland annat grundskola, idrottshall, bibliotek, kulturskola, mötesplats för unga, café och plats för möten och evenemang.

Smarta lokaler ger ett levande hus

Genom smart planering kan samma lokaler användas både av skolan, kommunens kultur- och fritidsverksamheter och av föreningslivet. Hemkunskapssal på dagen och matlagningskurs på kvällen.

Musiksal på dagen och musikproduktion på kvällen. I kulturrummet ryms föreställningar med upp till 150 gäster. Huset ska fyllas tillsammans med omvärlden.

Kreativ puls från morgon till kväll när skola och fritid delar hus i Vega– Huset blir en levande samlingspunkt för alla Vegabor och hela Haninge. Här får barn och unga möjlighet att upptäcka nya fritidsintressen inom kultur och idrott, allt under samma tak. Det är otroligt spännande att tänka sig hur huset kommer att leva och pulsera från morgon till kväll, med en blandning av skola, kulturskola, ungdomsverksamhet, föreningsliv och Haningebor. Detta är verkligen en plats där vi tillsammans kan skapa, lära, växa och trivas, säger Nicole Forslund (L), ordförande i idrotts- kultur- och fritidsnämnden.

Skolan samarbetar med bibliotek och kulturskola

Att skolan samtidigt är ett aktivitetshus kommer att märkas. Eleverna har tillgång till ett bibliotek med bibliotekarie och skolans läsgrupper kommer att ha ett nära samarbete med biblioteket för att främja läsning. Kulturskolan erbjuder aktiviteter och prova-på även under skoltid för skolans elever.

– Att arbeta tillsammans mellan skola, fritid och föreningsliv är att ge våra barn och unga en rikare framtid. Genom gemensamma ansträngningar kan vi forma en miljö där kunskap blomstrar och elever kan nå sin fulla potential, säger Veronica Pagard Salem (M), ordförande i grundskolenämnden.

Invigningsvecka 21–26 augusti

Eleverna börjar den 21 augusti och då inleds också en invigningsvecka med aktiviteter. Lördagen den 26 augusti blir det stor familjefest med svängig gatuparad genom Vega och uppträdanden.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>