Modernisering och renovering av Kumla skola i Tyresö
Hem KOMMUNER Under sommaren startade renoveringen av Kumla skola i Tyresö

Under sommaren startade renoveringen av Kumla skola i Tyresö

Publicerat av: Redaktionen

Under sommaren 2023 startade den omfattande renoveringen av Kumla skola i Tyresö.

Det är ett projekt där många kompetenser samlas för att modernisera och bygga om de fina men slitna 60-talsbyggnaderna inom ramavtalet med Tyresö kommun.

Kumla skola är en grundskola med drygt 700 elever från förskoleklass upp till årskurs 9. Den består av flera huskroppar med byggnadsdelar som på senare tid uppnått sin tekniska livslängd. Lokalerna har ett stort behov av nya ytskikt och behöver även anpassas till en mer ändamålsenlig skola. Projektet omfattar ombyggnad av kök, matsal och aula, låg- och högstadium, administration, fritids, slöjdsalar samt delar av skolgården.

Modernisering och renovering av Kumla skola i Tyresö– Kumla skola är en vacker skolanläggning som är väldigt inspirerande att jobba med. Det goda och täta samarbetet med Tyresö kommun har gett oss ett personligt engagemang vilket varit en stark drivkraft framåt.

Vi har tillsammans åstadkommit bra kvalitet trots begränsad tidplan och hittat rätt väg för de bästa lösningarna på rimlig nivå i varje enskild fråga – från smått till stort, säger Anne Teresiak som är uppdragsansvarig arkitekt hos AIX Arkitekter.

I projektet samverkar en rad olika kompetenser. AIX Arkitekter har bland annat gjort 3D-inventering med laserskanning, dagsljusberäkningar, CAD- och BIM-projektering, tillgänglighetssamordning, inredningsarkitektur och haft ICE-möten där alla i beslutsprocessen deltagit samtidigt för effektiva beslutsvägar. En styrka i projektet är att AIX har kunnat erbjuda många kompetenser in-house, det har skapat en smidig och lättarbetad process vilket i slutändan skapat lönsamhet för kunden.

AIX har många års erfarenhet av att arbeta med lärandemiljöer som förskolor, skolor, högskolor och universitet. Uppdragen varierar och spänner från små anpassningar till större ombyggnads-, renoverings- och nybyggnadsprojekt. Det kan även handla om transformationer där en gammal byggnad får en ny funktion i form av exempelvis förskola eller högskola.

Byggstart var i juni 2023 och skolan beräknas färdig senast 2025.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>