Hem NYHETER Lärare ska lära sig mer om adhd och andra neuropsykiatriska svårigheter

Lärare ska lära sig mer om adhd och andra neuropsykiatriska svårigheter

Publicerat av: Redaktionen

Skolan behöver bli bättre på att möta barn och elever med adhd och andra neuropsykiatriska svårigheter.

Lärare ska lära sig mer om adhd och andra neuropsykiatriska svårigheter

Lärare ska lära sig mer om adhd och andra neuropsykiatriska svårigheter

Nu inför regeringen nya examensmål i lärarutbildningarna för att säkerställa att studenterna får kompetens om detta på utbildningarna.

Beslutet är en del i arbetet med att reformera lärarutbildningen i enlighet med en överenskommelse mellan regeringspartierna, Centerpartiet och Liberalerna.

En rad rapporter har visat på behovet av ökad kompetens i skolan i fråga om neuropsykiatriska svårigheter och det råder bred enighet om att förskollärare och lärare bör få mer kompetens om detta.

I syfte att säkerställa studenternas kompetens på området inför regeringen nu förändrade krav på förskollärar– och lärarutbildningarna. Det nya examensmålet innebär att studenten ska visa förmåga att identifiera, och i samverkan med andra, tillgodose elevers behov av specialpedagogiska insatser – inbegripet specialpedagogiska insatser för elever med neuropsykiatriska svårigheter.

De nya examensmålen träder i kraft den 1 januari 2021 och börjar tillämpas i utbildningar som startar höstterminen 2021.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>