Hem Nyheter Onlinemässa om YH-utbildningar 2 april

Onlinemässa om YH-utbildningar 2 april

Publicerat av: Redaktionen

Den 2 april genomför Vuxenutbildningen en onlinemässa om yrkeshögskoleutbildningar (YH) som går att läsa från Piteå.

Sammanlagt handlar det om ett 40-tal utbildningar med den gemensamma nämnaren att studietiden är kort och chanserna till jobb stora.

Det är första gången som en liknande mässa anordnas online av Vuxenutbildningen, som nu hoppas att studiesugna pitebor fyller de 100 platserna.

Onlinemässa om YH-utbildningar 2 april

Som en följd av coronaviruset ställdes den planerade YH-mässan på Stadsporten in. Istället valde Vuxenutbildningen att hitta en annan lösning för att presentera alla spännande YH-utbildningar som erbjuds i Piteå. Sammanlagt handlar det om ett 40-tal utbildningar som erbjuds i Piteå – på plats, på distans eller inom pendlingsavstånd.

Mässan genomförs online torsdag 2 april mellan 16.00 och 18.00 via en enkel digital plattform.

– Det känns jättebra att vi hittade en teknisk lösning som gör det möjligt för intresserade att logga in via mobil, platta eller dator. Det kommer att vara presentationer om de olika utbildningar och det finns också möjligheter att ställa frågor direkt till de som håller utbildningarna, berättar Karin Gebing, utbildningsutvecklare Piteå kommun.

Utbudet av yrkeshögskoleutbildningar spänner från ventilationsingenjör, vvs-ingenjör, vindkraftstekniker till kompetenskoordinator. ambulanssjukvårdare, tanksköterska och socialpedagog. Det finns också fler nya utbildningar  inriktade på den digitala utveckling.

Vuxenutbildningen hälsar alla nyfikna och intresserade av en bra och effektiv yrkesutbildning välkommen att delta i onlinemässan!

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>