Populära gymnasieskolan YBC i Nacka växer up
Hem KOMMUNER Populära gymnasieskolan YBC i Nacka växer up

Populära gymnasieskolan YBC i Nacka växer up

Publicerat av: Redaktionen

Nu är avtal tecknat med Atrium Ljungberg om att utöka lokalerna för den kommunala gymnasieskolan YBC (Young Business Creatives) i Sickla.

YBC är en populär skola och i och med avtalet kan skolan utöka antalet platser från dagens 630 till cirka 1 000 platser hösten 2025.

YBC är idag en av länets mest sökta skolor om man ser till antalet förstahandssökande per erbjuden plats. För att kunna möta den stora efterfrågan på platser och bredda skolans programutbud har Nacka kommun nu skrivit avtal med Atrium Ljungberg om att utöka lokalytan med dryga 2 100 kvadratmeter. De nya lokalerna kommer att finnas i en tillbyggnad som ska uppföras strax intill skolans nuvarande lokaler i Kunskapsgallerian i Sickla. Skolan kommer även att behålla sina nuvarande lokaler och dessa ska renoveras.

Populära gymnasieskolan YBC i Nacka växer up

Gymnasieskolan YBC expanderar i Sickla. Foto: Henrik Trygg.

– Det känns väldigt kul att detta nu blir verklighet. YBC var hösten 2022 en av Stockholms läns mest populära gymnasieskolor och vi tillhör tillsammans med vår kompisskola Nacka gymnasium de absolut bästa kommunala gymnasieskolorna i Sverige. Då känns det väldigt bra att vi nu kommer att kunna erbjuda fler ungdomar möjlighet att studera hos oss, säger Oskar Sjögren, rektor på YBC.

YBC planerar en successiv tillväxt med cirka 100 nya platser per år fram till 2025 då den nya byggnaden ska vara färdigställd.

Redan till hösten 2023 startar skolan två extra klasser på Ekonomiprogrammet, en med inriktning ekonomi och en med inriktning juridik, samt en klass på Samhällsvetenskapsprogrammet med inriktning samhällsvetenskap.

Sickla är en växande stadsdel i Nacka och en etablerad destination för utbildning. Inom Campus Sickla finns flera gymnasieskolor som idag utbildar cirka 2 000 elever. Sickla har tack vare sitt strategiska läge ett stort upptagningsområde och när den nya tunnelbanan till Nacka är färdigställd 2030 bedöms efterfrågan på skolplatser att öka.

– Vi ser verkligen fram emot att kunna utöka lokalerna för YBC och jag är mycket glad över att vi som kommunal utbildningsarrangör är en del av utvecklingen av Campus Sickla och den unika stadsdelen Sickla, säger Einar Fransson, produktionsdirektör och skolchef för Nackas kommunala skolor.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>