Växjö kommun och Neighbourhood samarbetar för ökad trygghet och utveckling hos unga i riskmiljöer
Hem KOMMUNER Växjö kommun och Neighbourhood i samarbete för ökad trygghet och utveckling hos unga i riskmiljöer

Växjö kommun och Neighbourhood i samarbete för ökad trygghet och utveckling hos unga i riskmiljöer

Publicerat av: Redaktionen

Den lokala aktören Neighbourhood har under fem år byggt upp sin verksamhet för att ge ungdomar bättre förutsättningar för framtiden med fokus på skola, arbete och karaktär.

Nu skriver Växjö kommun ett avtal om att arbeta tillsammans för ungas trygghet och utveckling.

Neighbourhood, på uppdrag av Växjö kommun, kommer att genomföra olika typer av förebyggande insatser riktat mot pojkar i åldersgruppen 10-19 år som befinner sig i risk- och kriminella miljöer.

– Våra ungdomar är vår framtid och det är vårt kommunala ansvar att bidra med verktyg så att alla har förutsättningar att hitta rätt i livet. Det här avtalet tror vi kommer utveckla effektiva metoder i det förebyggande och främjande arbetet med att stärka stödet till våra unga, säger Pernilla Tornéus (M), ordförande i nämnden för arbete och välfärd.

Neighbourhood arbetar bland annat med insatser som stärker elever och ungas förutsättningar att klara skolan genom:

  • Läxhjälp
  • Utveckla studieteknik
  • Öka studiemotivation
  • Öka närvaron i skolan

Växjö kommun och Neighbourhood samarbetar för ökad trygghet och utveckling hos unga i riskmiljöerUtöver det genomförs stödjande insatser inom exempelvis personlig utveckling, hur man bygger och främjar goda relationer samt hur eleven kan bryta en negativ, social utveckling.

– Detta skapar goda förutsättningar för oss att kunna arbeta långsiktigt och vi är väldigt glada för det förtroende vi fått från Växjö kommun, säger Jonathan Ekros, projektledare på Neighbourhood.

Bakgrund Neighbourhood

Neighbourhood grundades 2017. Initiativet kommer från Ulriksbergskyrkan och har sedan start letts av Jonathan Ekros som 2015 började ett förarbete med kartläggning och förstudie. I skrivande stund har över 100 deltagare deltagit i läxläsning, praktik, ledarskapsutbildningar och andra aktiviteter.

Neighbourhood har en grundfinansiering från Ulriksbergskyrkan och företagssponsorer. Verksamheten studeras av forskare från Linnéuniversitetet och haft stöd i sin effektmätningsmodell av statliga forskningsinstitutet RISE.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>